четвер, 21 квітня 2016 р.

Протидіяти насильству в сім'ї- разом.

20 квітня 2016 року в Обласному центрі зайнятості міста Херсона відбулася зустріч з жінками які шукають роботу.

Зустріч була організована громадською організацією «Ліга соціальних працівників» за підтримки Центру зайнятості в рамках реалізації проекту по роботі з жертвами насильства, надання їм психологічних і юридичних послуг.

Тему зустрічі «Мої цілі» презентували фахівці проекту «Удосконалення системи надання послуг з протидії насильства в сім'ї та по відношенню до жінок в Херсонській області», психологи Євгена Неделевіч і Олена Флоринская.

На зустріч були запрошені всі бажаючі жінки в рамках надання послуг населенню від Центру зайнятості, які не байдужі до проблематики насильства до жінок. В ході зустрічі, фахівці розповіли про Проект та поділилися основною інформацією про проблему насильства в місті Херсоні та Херсонській області. Під час інтерактивної бесіди були обговорені форми насильства, розглянуті базисні точки конфліктних ініціатив з боку насильника і жертви, а також сформульовані можливі моделі поведінки при загрозах насильства. Унікальна можливість поговорити про проблеми насильства стала дійсною завдяки активності і бажанням учасників поділитися особистими історіями.

На завершення, психолог Олена Флоринская презентувала перелік законодавчих актів які зможуть допомогти в захисті особистих прав, а так само закликала всіх присутніх жінок не лишатися з проблемою насильства наодинці. Учасники дійшли висновків, що на даний момент суспільство стало більш відкритим до надання підтримки жертвам насильства, а значить можливостей вирішення проблем насильства в сім'ї на сьогоднішній день більше.

Наприкінці зустрічі позитивним відгуком стало формування групи жінок які висловили побажання організувати подібні зустрічі і поговорити більш відверто про проблеми насильства і разом шукати рішення особистісних питань, пов'язаних з насильством в сім'ї.
Висловлюємо подяку керівництву обласного центру зайнятості, які з розумінням ставляться до роботи з протидії насильству в сім'ї.