пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Семінар з протидії насильству в сім'ї

Проблема насильства в сім'ї існує давно і наша країна не є виключенням. Часто буває так, що домашнє насильство приховується. Не лише кривдник, але й жертва нерідко докладають усіх зусиль, щоб не «виносити сміття з хати», або через сором, або через страх, або й через безпорадність, відчуття неможливості змінити будь-що на краще, а інколи - просто через незнання. На сьогоднішній день ця проблема лише загострюється. А головне - діти, які спостерігають насильство у власному домі, переносять цей негативний досвід у власне життя, відтворюючи саме насильницьку модель поведінки у своїх сім'ях і суспільстві загалом.

На жаль в Україні сьогодні таке явище, як насильство в сім'ї та кривдництво дітей, не завжди стоять у центрі уваги. Так, часто, правоохоронні органи уникають втручання в сімейні сварки, навіть не зважаючи на те, що свідками таких сварок, а не рідко і бійок стають діти. Таким чином, з метою донести до населення необхідну інформацію, 29 травня 2014 року в Каховському міськрайонному центрі зайнятості для жінок різного віку фахівцем із соціальної роботи проведений семінар на тему «Насилля в сім'ї». Під час бесіди обговорювались різні життєві приклади. Було роз'яснено, які види насилля існують і яким чином можна захистити свої права та права своїх дітей, як захистись від кривдника і куди можна звернутись за допомогою.

Деякі учасниці семінару розповідали історії із власного життя та життя своїх знайомих. Разом ці ситуації обговорювались і робились висновки, як треба було вчинити в тій чи іншій ситуації. В заході прийняли участь 14 жінок.