пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Протидія домашньому насильству в Білозерському районі.

  Продовжуємо обговорювати проблеми у роботі щодо протидії насильства в сім'ї. Сьогодні в рамках проекту «Удосконалення системи надання послуг з протидії насильству в сім’ї та щодо жінок, забезпечення доступу та якості соціальних послуг і послуг з реабілітації для потерпілих від насильства жінок та чоловіків» відбувся круглий стіл в Білозерському районі. 

  Присутні на круглому столі: перший заступник районної державної адміністрації, начальник районної служби у справах дітей, заступник головного лікаря районної лікарні, директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, представники поліції, відділу молоді і спорту, засобів массової інформації, громадськості, волонтери. Учасникам круглого столу презентовано проект. Також був представлений психолог, який буде надавати послуги постраждалим від насильства в сім'ї. 

  Як зазначили учасники під час обговорення проблема насильства багатопланова, слід працювати на упередження, активізувати виховну роботу з дітьми в шкільних закладах. Що стосується надання допомоги, як зазначила Наталя Василівна Чумак, начальник служби у справах дітей: "Коли звертаються постраждалі жінки виникає проблема, куди їх влаштовувати з дітьми. Не має соціальних закладів, де жінка могла б у безпечному середовищі отримати послуги". 
     Учасниками були підняті і інші питання: виявлення та надання допомоги жінкам та дітям, 
відповідальності за непроходження корекційних програм. 
   Перший заступник Яковенко Сергій Васильович у підсумку зазначив про необхідність подібних заходів для кращого розуміння проблеми, важливість якої для українського суспільства важко переоцінити. Проте діючи єдиною командою можна більш ефективніше вирішувати питання, які виникають у протидії домашньому насильству. 
«заходи здійснюються в рамках проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні», який реалізує МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» спільно з ВГЦ «Волонтер», за підтримки Європейського Союзу».