понеділок, 30 листопада 2015 р.

Старт акціїї "16 днів проти гендерного насильства!"

24 листопада на пресс-конференції представниками державних соціальних служб та громадських організацій оголошенно старт акції “16 днів проти гендерного насильства” на Херсонщині. 
Під час акції заплановано ряд інформаційних заходів у кожному районі області. Ефіри у місцевих ЗМІ. На пресс- конференцій також  презентовано проект нашої організації "Удосконалення системи надання послуг  з протидії насильства в сім'ї та щодо жінок у Херсонській області."
Україна приєдналася до акції “16 днів проти насильства” 2001 року. Щорічна акція “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня) проводиться з метою: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.
У цей шістнадцятиденний період входять такі  важливі для демократичної спільноти дати: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини; 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера.
Таким чином, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.
Основні завдання акції “16 днів проти насильства”:
- привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї;
- активізувати партнерський рух громадських організацій та державних органів щодо попередження насильства та захисту прав жінок в Україні;
- сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в територіальних громадах та в українському суспільстві в цілому.