понеділок, 30 листопада 2015 р.

Круглий стіл «Проблеми та перешкоди на шляху місцевого волонтера» У Чаплинці

Круглий стіл «Проблеми та перешкоди на шляху місцевого волонтера» відбувся 27 листопада 2015 року в рамках проекту Чаплинського районного осередку Ліги соціальних працівників України «Ти можеш бути корисним громаді». 
В заході прийняли участь представники районної державної адміністрації та районної ради, місцеві волонтери, які приймають участь в проекті, представники районного військового комісаріату та військової служби правопорядку.
Заходу передувало опитування волонтерів щодо проблем, які знижують ефективність їх діяльності. Отримані результати було презентовано учасникам. В своїх відповідях волонтери та громадські активісти зазначили, що часто стикаються з нерозумінням з боку рідних та знайомих, часом з невдячністю, недостатніми ресурсами, але найбільше опитаних головною проблемою зазначили відсутність достатніх знань з питань оподаткування та звітності волонтерів, які здійснюють збір коштів на персональні банківські картки. Не сприяє благодійності і поведінка окремих військовослужбовців, яка формує негативний образ армії та небажання їй допомагати.
Дискусія не обмежилась питаннями, які стосуються ефективності волонтерської діяльності. Учасники відзначили пасивність багатьох громадян як до громадської діяльності так і до участі у вирішенні проблем громади. Заступник голови районної ради Бурейко О.А. та керівник апарату районної державної адміністрації Білоущенко Н.В. навели вдалі приклади співпраці влади та громадськості в окремих населених пунктах Чаплинського району. Висновки очевидні. Довіра до волонтерів, громадських організацій та органів влади – це запорука успіху.
Під час підведення підсумків, всі присутні погодились, що захід був ефективним, але тепер головне реалізувати все, що запланували. Представники районної державної адміністрації та районної ради подякували волонтерам за плідну роботу та висловили готовність до участі у вирішенні проблем, які турбують активістів.
По завершенні круглого столу, волонтери ще довго дискутували, бо питання заходу зачепили кожного. Головне, що всі перераховані проблеми не «зламали» їх, а лише «загартували».