середу, 22 червня 2016 р.

«Людська небайдужість долає домашнє насильство»

Жінка проходячи повз дитячого майданчика побачила заплакану молоду дівчину років двадцяти, з немовлям. Як виявилося, її побив чоловік та вигнав з дому. Згадавши, що подруга працює психологом у громадської організації Ліга соціальних працівників, та допомагає жінкам постраждалим від насильства в сім’ї, жінка тут же зателефонувала їй.

Не зволікаючи часу психолог прийшла на майданчик де побачила розгублену та налякану дівчину з маленьким голодним дитям. Дівчина розповіла, що чоловік закрив квартиру та поїхав до іншого міста, а їй ніде навіть переночувати і вона просто не знає що робити далі, куди йти з дитиною.

За згодою постраждалої викликали поліцію, та повідомили службу у справах дітей. Працівники служб надали детальні роз’яснення її прав, запропонували допомогу. Тимчасово розмістили дівчину з дитиною у місцевій лікарні, де пролікували дитину від бронхіту. Подруга передала чисті дитячі речі та їжу. Після лікування мама з дитиною переїхала до своїх батьків в інше місто.

І зараз знаходиться під супроводом соціальних працівників. Так небайдужість до біди іншої людини допомогла вирішити скрутну ситуацію. За порадою фахівців, якщо Ви стали свідками насильства, викликайте поліцію. Адже відповідно до міжнародних норм домашнє насильство це злочин.
 «Публікацію здійснено в рамках проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні», який реалізує МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» спільно з ВГЦ «Волонтер», за підтримки Європейського Союзу».