середу, 12 жовтня 2016 р.

Навчання патрульних з протидії насильству в сім'ї

В місті Херсоні вже другий тиждень поспіль триває процес навчання патрульних поліцейських за новими західними стандартами.
07 жовтня 2016 року на базі Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ в рамках проекту «Покращення надання соціальних послуг жертвам насильства», який реалізовується за підтримки Європейського Союзу та МБФ «Українська фундація громадського здоров'я» за ініціатив керівництва Громадської організації «Ліга соціальних працівників» та ректорату Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ в рамках навчання патрульних поліції було проведено лекцію по програмі «Підготовка працівників органів внутрішніх справ з питань попередження насильства щодо жінок» на тему: «Удосконалення ефективності діяльності патрульних поліції щодо попередження насильства в сім’ї та співпраця з органами самоврядування».
На лекції увагу учасників заходу було звернуто до особливостей виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з різними проявами форм насильства в сім’ях.
Йшлося також про значення співпраці поліцейських з організаціями громадянського суспільства.

Окрім того, учасники семінару проаналізували правові аспекти попередження насильства, особливості процесу до розслідування злочинів, пов’язаних з проявами різних форм насильства та кваліфікованого підходу до правильності реєстрації випадку та фіксації випадку насильства.
Результатами навчань мають стати підвищення кваліфікації патрульних поліцейських, поліпшення безпеки та рівня боротьби з злочинністю, а також зростання обізнаності громадян про загрози різнорівневих проявів насильства.