середу, 21 вересня 2016 р.

Інформаційна зустріч з педагогами у Білозерському районі

19 вересня 2016 року на базі Білозерського Центру творчості дітей та юнацтва відбулась зустріч 19 педагогів з представником Громадської організації «Ліги соціальних працівників» Руденко Богданом Сергійовичем.
Зустріч була присвячена висвітленню проблеми насильства та проявів жорстокого поводження в сім’ях в рамках проекту: «Покращення надання соціальних послуг жертвам насильства» Європейського союзу.
Під час гостинної зустрічі керівники гуртків були залучені до бесіди на тему: «Форми та прояви насилля в сім’ях», які є типи насилля, чому важливо навчитися їх відрізняти, які є прояви домашнього насилля у дитячому середовищі.
Основними акцентними питаннями щодо роботи з проблемою проявів насильства стали випадки із практики педагогів на яких була побудована уся бесіда.
В доступній формі та на прикладах із досвіду педагогам було розкрито значимість первинного реагування та вчасного виявлення ознак проявів насильства щодо дітей. Безпосередньо було розглянуто алгоритм виявлення насильства, алгоритм дій у подібних ситуаціях.
Педагоги позашкільних закладів для дітей є важливою ланкою в соціальній взаємодії в боротьбі та протидії насильству, тому що під час проведення дозвілля діти розкриваються та мають більш тісні відносини з педагогами. Діти можуть розказати набагато більше ніж педагогам у школі або друзям.
Саме тому керівникам позашкільних гуртків важливо знати як допомогти дітям які опинилися свідками або жертвами насилля у родині.
Адже, саме замовчування є правовим бездіянням та продовженням традиції насилля у нашому суспільстві.
Керівники гуртків змогли задати питання, які їх цікавили та отримали відповіді.
Отже, хто володіє інформацією той володіє ситуацією. А в нашому випадку, може допомогти та вчасно кваліфіковано відреагувати.
Педагог – це перша ланка до серця дитини у школі, наставник, друг.